Beginnen met een moestuin. Wat heb je nodig?

Je hebt grote plannen om dan eindelijk je moestuin te beginnen. Al een tijdje ben je bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden, wat het gaat kosten en wat er moet gebeuren om met de moestuin aan de slag te gaan. De benodigdheden voor het starten van een moestuin hangen af van de grootte, wat je precies wilt verbouwen en hoeveel tijd je erin wilt steken. Begin je net, dan is het wellicht beter om klein te beginnen. Zodoende kun je het vak eerst leren en vervolgens je moestuin uitbreiden met meerdere plantensoorten.

Heb ik een tuinkas nodig?
Een tuinkas wordt in de meeste gevallen wel aangeraden. Het voordeel hiervan is dat de weersomstandigheden stabieler zijn in de tuinkas, waardoor je een betere oogst zal hebben. Met het bezit van een tuinkas kun je meerdere soorten groente en fruit verbouwen. Zo kun je komkommer en tomaten alleen verbouwen in een tuinkas. Het weer in Nederland is te wisselvallig en koud voor deze mediterrane groentesoorten. Naast het aanschaffen van een tuinkas kan het noodzakelijk zijn om kweekverlichting aan te schaffen. Hiermee kun je bepaalde plantsoorten de hoeveelheid zon geven die ze nodig hebben en anders niet zouden krijgen. Of je kweekverlichting nodig hebt hangt dus af van wat je wilt gaan verbouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *